Начало Новини Политика Само личността на Цецка Цачева може да е обединяваща, според кмета на...

Само личността на Цецка Цачева може да е обединяваща, според кмета на Хаджидимитрово

1059

Жителите на свищовското село Хаджидимитрово определено са доволни от избора, който са направили преди година, в лицето на 29-годишния кмет Емил Тодоров. Това стана ясно през почивните дни, когато в селото официално бе открит обновения централен парк, който години наред е бил занемарен и неугледен. Мястото бе напълно преобразено и превърнато в съвременна зона за отдих със спечелен от младия кмет проект, финансиран по ПУДОС.

Хаджидимитрово е единственото населено място, от общо 15 села в общината, което успя да привлече такова финансиране. Новият парк вече има нови алеи, беседки, пейки, ново озеленяване, ограда от жив плет, алпинеум, изграден на мястото на стар изоставен шадраван. В разписания от младия кмет проект не са били заложени средства за заплащане на труд, а всички дейности са изпълнени, благодарение доброволната работа на съмишленици на Емил Тодоров.

„Голяма помощ по реализирането на проекта оказа община Свищов в лицето на кмета и председателя на Общинския съвет, както и на кооперацията в Хаджидимитрово „Победа – 93“, и жители на селото. Когато има желание, се намира решение. Благодаря на всички, които са ми гласували доверие, няма да ви разочаровам!“, заяви Емил Тодоров при откриването на парка, за което в селото пристигнаха представителите на местната власт, а също депутатът Евгени Стоев, заедно с обичания български актьор и голям приятел на ГЕРБ Георги Мамалев.

„Вижда се, че когато ни обединява обща цел, партиите нямат значение. Единственото, което ни води е интересът на българските граждани и трябва да продължим точно по този път, за да задържим хората в малките населени места, а и в страната“, категоричен е депутатът Евгени Стоев, който поздрави кмета на Хаджидимитрово за видимите резултати от неговата работа.

Според Емил Тодоров България отново е изправена пред важни избори, които са от значение за всяка община и всяко българско село. Личността на Цецка Цачева е единствената, която може да бъде обединяваща. Българите трябва да гласуват така, че да не позволят да прекъсва напредъка, който вече е осезаем и в малките населени места, категоричен е кметът на Хаджидимитрово.