Начало Новини Образование Семинар на тема „Заедно срещу трафика на хора” във Велико Търново на...

Семинар на тема „Заедно срещу трафика на хора” във Велико Търново на 9 ноември

757

Обучителен семинар на тема „Заедно срещу трафика на хора” ще се проведе на 9 ноември в Интерхотел Велико Търново. Събитието се организира във връзка с Превантивно-информационна кампания по повод 18 октомври – Европейския ден за борба с трафика на хора. Семинарът се организира от Фондация „Кампания А21“, съвместно с Местната комисия за борба с трафика на хора и е част от поредицата проведени такива и в други градове на територията на Република България. В рамките на семинара ще бъдат представени последните статистики за проблема, най-новите подходи при идентификацията и работата с жертви на трафик, както и превенция чрез образование и образователните програми, които ще са сред ключовите теми на семинара.

За участие в събитието са поканени над 100 души, представители на образователната и социална сфера, НПО, представители на Великотърновска районна прокуратура, ОДМВР, ТД „НС”, ТЗ БОП и др. Водещи лектори на семинара са експерти от Фондация „Кампания А21” – Международна неправителствена организация, работеща в сферата на борбата с трафика на хора.

Целта е чрез осъществяване на инициативата за пореден път да се насочи общественото внимание към проблема „трафик на хора“, както и към усилията в борбата с робството на XXI в. Затова присъствието на експерти от различни институции и организации на местно ниво е от съществена значимост. Опитът през годините показва, че партньорството и междуинституционалното сътрудничество са предпоставка и задължително условие за по-ефективната работа, както по отношение на превенция, така и по отношение на закрилата и подкрепата на жертвите на трафик.

Семинарът ще се състои на 09.11.2016 г. (сряда), от 9:00 ч в Интерхотел Велико Търново.