Начало Новини Криминална хроника Спипаха трима шофьори с дрога

Спипаха трима шофьори с дрога

701

Трима шофьори, употребили наркотични вещества установиха полицаите в Горна Оряховица и Велико Търново.

Тази нощ в 1:30 ч. е изършена проверка на лек автомобил “Алфа Ромео”, управляван от 26-годишния М. М. от същия град и пътник – 22-годишния Е. Н. от с. Козаревец.

В хода на проверката е установено, че водачът държи в себе си бяла субстанция, с тегло – 1 гр. и пликче, съдържащо бяла прахообразна смес, с тегло 8 гр., които при полеви наркотест реагирали на амфетамин. Наркотичното вещество е иззето. При проверка на водача за упротреба на наркотични вещества, апаратът дал положителна реакция на амфетамин. Той е отказал кръвна проба.

Отново тази нощ в 00:30 ч. във Велико Търново е извършена проверка на лек автомобил „Опел Корса”, управляван от 21-годишния М. И. от Лясковец. При проверка на водача за употреба на наркотични вещества, апаратът е дал положителна реакция на канабис.

Вчера в Горна Оряховица е извършена проверка на лек автомобил „Рено Меган”, управляван от неправоспособния водач Б. Ц. на 19 г. от същия град. При проверка на водача за употреба на наркотични вещества, апаратът е дал положителна реакция на кокаин, амфетамин и канабис. Б. Ц. е отказал кръвна проба.

Тримата шофьори, установени с наркотици са задържани за срок до 24 часа по Закона за МВР. Срещу тях са започнати бързи производства.