Начало Новини Благотворителност Набират средства за лечението на Недялка Рачева

Набират средства за лечението на Недялка Рачева

895

Ателие „История и памет“ във Велико Търново набира средства за лечението на Недялка Рачева. Това съобщи Теодора Желева, председател на Ателието.

Тя посочи, че Недялка Рачева е бивш възпитаник на Великотърновския университет. Завършила е Български език и история през 2008 г. и магистратура по Българска история. Следва специалност Право и успоредно работи като учител по Български език и литература в СУ „Никола Войводов“ – гр. Враца. През 2015 година и поставят страшната диагноза „рак“. „Тя е учител като нас и ние искаме да помогнем. След три операции в България и Турция лечението трябва да продължи, защото няма ефект за сега. Семейството и близките й се нуждаят от допълнителна финансова подкрепа. Затова ние решихме, заедно с учениците от СУ „Емилиян Станев“ и Професионалната гимназия по моден дизайн, да изработим картички, които нямат някаква точно определена стойност. Отново се обръщаме към студенти, преподаватели, и обществото извън граница, извън България, кой с колкото може да ни подкрепи финансово“, посочи Теодора Желева.

Средствата ще се набират пред Деканата на Исторически факултет, където е монтирана елхата на Ателие „История и памет“. Тя допълни, че е разкрита и дарителска сметка, на която всеки желаещ може да приведе пари и да помогне.

Титуляр: Недялка Цветанова Рачева

Дарителска сметка: СИБАНК ЕАД
Разплащателна BGN: BG11BUIB98881048471601
Международен банков идентификационен код: BUIBBGSF