Начало Новини Инфраструктура Пожарникари проведоха тактическо занятие в ЦДГ "Осми март"

Пожарникари проведоха тактическо занятие в ЦДГ "Осми март"

699

Пожаротактическо занятие проведоха служителите на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в ЦДГ „Осми март“, като конкретната тема беше: локализиране и потушаване на огън на покривната конструкция. От своя страна директорката на детското заведение Магдалена Алексиева също имаше задача – да подаде сигнали за инцидента до тел. 112 и да евакуира успешно децата и персонала от „горящата“ сграда.

Персоналът беше предварително инструктиран, а за да не се стресират, децата участваха в занятието под формата на игра. Пристигналите на място с пожарния автомобил служители действаха като при истински пожар. Те бяха облечени в защитни облекла, с дихателни апарати. Включиха към най-близкия водопроводен кран шланга, сглобиха 7-метрова стълба и на 11-та минута след подаването на сигнала вече бяха на покрива на детската градина, за да гасят пламъците. Изведени на безопасно разстояние от сградата, децата и персонала наблюдаваха с любопитство действията на пожарникарите.

Ръководителят на занятието началникът на РСПБЗН гл. инспектор Ваньо Джамбазов каза, че подобни занятия се провеждат по два пъти годишно в учебните и детските заведения, като всеки път темата на занятието е различна, съобразена с конкретните местни условия. В обществените сгради и промишлените предприятия това се прави веднъж годишно. Накрая резултатите бяха обобщени от инспектора по държавния противопожарен контрол и превантивната дейност Тодор Тодоров: всички са се справили със задачите си в рамките на нормативните изисквания.