Начало Новини Изкуство Творчеството на учениците от ОУ „Бачо Киро”, гр. Бяла черква

Творчеството на учениците от ОУ „Бачо Киро”, гр. Бяла черква

1394

С изключително вдъхновение и радост откликнаха учениците от Основно училище „Бачо Киро” гр. Бяла черква на поканите за участие в различни конкурси през месец Март.

Децата от начален и прогимназиален етап рисуваха на различни теми като „Пролет идва”, „Денят на Земята”, „Здраве от извора”.

Учениците от първи клас, под ръководството на учителката си Стефка Събинова, подредиха красиво пано с техни произведения, посветено на идването на пролетта.

Г-жа Габриела Станева с учениците от пети клас направиха оригинално декоративно пано от отпадъчни материали, посветено на настъпващата пролет.

Част от рисунките за конкурса „Здраве от извора” заминаха за участие в класирането, а други бяха подредени в отделен кът за радост на деца, учители и родители.

За „Часът на Земята” деца, учители, служители и родители се събраха пред училището, загасиха светлините на сградата и със запалени свещи всички заедно застанаха в центъра на града за един час, за да изпратят своето послание ”Да опазим планетата Земя”.

С голям ентусиазъм и истинска радост всички ученици и учители се включиха в Пролетния спортен празник на 25-ти март 2016 г. Трета поредна година се провежда в училището такъв празник, станал вече традиция и се очаква от децата с нетърпение. Аеробика, танци, песни огласиха в този ден училищния двор.

Ученици от фолклорната група, под ръководството на г-жа Ж. Денчева представиха народния обичай Благовещение. След това желаещите прескачаха запаления огън – за здраве и прогонване на всички гадини, змии и гущери.

Учениците не забравиха и предстоящия „Международен ден на ромите” и Холокоста – 8-ми април, и подредиха възпоменателен кът.

Младата учителка Александра Александрова подготви презентация на тази тема, която представи в часовете по История и цивилизация на своите ученици.

 

Зорка Петкова
директор

ОУБачо Киро
ул.,,Бачо Киро” № 65
гр. Бяла черква, 5220

Тел.: 061-34-25-12
Email: ou_bacho_kiro@abv.bg

31.03.2016 г.