Начало Новини Образование Тържественото събрание по повод Деня на народните будители

Тържественото събрание по повод Деня на народните будители

889

Областният управител проф. д. ик. н. Пенчо Пенчев и неговите заместници проф. Любомира Попова и Камен Алексиев бяха официални гости на тържественото събрание по повод Деня на народните будители във Великотърновския университет.

Ректорът на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ проф. Христо Бонджолов, приветства гостите в Аулата на университета и ги поздрави.

Грамоти Maxima cum Laude получиха 104 преподаватели, повишени в научна степен. Сред тях 15 професори, 8 доктори на науката, 13 доценти и 68 доктори. Грамотите връчи проф. Станьо Георгиев, ректор на ВТУ от 1984 до 1987 г.

С Почетен знак на ректора бе удостоен проф. Иван Харалампиев, ректор на Великотърновския университет 1999 – 2007 година, за неговите големи заслуги и принос за издигането и утвърждаването на авторитета на Великотърновския университет и по случай 70-годишнината му.

Професорът по наказателно право и председател на Конституционния съд Борис Велчев бе избран от студентите на Великотърновския университет за „Преподавател на годината”.