Начало Новини Бизнес Търново отново е желана туристическа дестинация за новогодишната нощ

Търново отново е желана туристическа дестинация за новогодишната нощ

901

Повечето от хотелите във Велико Търново и Арбанаси за новогодишната нощ вече са резервирани, показа репортерска проверка на Times.bg. Старата столица за поредна година се очертава да бъде най-желаната дестинация за новогодишните празници. Основните чуждестранни туристи, които се очакват около Нова година, са румънците, информира София Божкова, управител на туристически информационен център “Царевград Търнов”. По традиция северните ни съседи избират да изпратят изминалата година във Велико Търново. Такова е желанието и на много наши сънародници.

„Велико Търново е една привлекателна дестинация в центъра на България. Много малко са музейните обекти, които работят през почивните дни в страната, а при нас те традиционно ще работят. Царевец е единственият музеен обект, който работи на 31 декември и на 1 януари”, коментира още Божкова.

На още две дати до края на годината жителите и гостите на старата столица могат безплатно да се насладят на спектакъла „Звук и светлина“. На 25-ти и 30-ти декември аудио- визуалното шоу ще бъде излъчено, без да се заплаща за него.

Новогодишният концерт ще започне от 22:30 ч. на 31 декември в центъра на Велико Търново и ще продължи до около 2:30 часа. За доброто настроение на великотърновци и техните гости ще се погрижат Тончо Тотмакчиев, Камен Воденичаров, Николина Чакърдъкова, Неврокопският фолклорен ансамбъл и група D2. По улиците на града вече се движи и коледният автобус, който е украсен атрактивно и създава празнично настроение за гражданите.