Начало Новини Образование Удължиха ваканцията във всички общини на Великотърновска област

Удължиха ваканцията във всички общини на Великотърновска област

998

Ученическата ваканция е удължена заради ниските температури  във всички общини на Великотърновска област. В някои населени места придвижването до учебните заведения е доста трудно. В други се има предвид и рискът от увеличение на острите респираторни заболявания.

Дните 9 и 10 януари са обявени за неучебни в  шест от общините – Велико Търново, Горна Оряховица, Елена, Павликени, Свищов и Полски Тръмбеш. Учебните занятия в тях ще бъдат възстановени на 11 януари.

В Сухиндол и Лясковец учебни занятия няма да има само днес. Учениците ще започнат да учат утре.

С три дни е удължена ваканцията за учениците в общините Стражица и Златарица. Учебният процес там  ще  започне на 12 януари.

Кметовете на общините съгласуваха с Регионалното управление на МОН решенията си и пуснаха заповеди за удължаване на ваканцията.

С решение на МОН 9 януари е обявен за неучебен в цялата страна. Първоначалните намерения за общините Горна Оряховица и Лясковец бяха там да се учи с намалени часове. В крайна сметка обаче и там ваканцията беше удължена. Кметът на Велико Търново Даниел Панов за втори път пуска заповед за удължаване на ваканцията.Първо за неучебни бяха обявени 5 и 6 януари, след това излезе заповед и за 9 и 10 януари.

Детските градини работят с нормален график.