Начало Новини Криминална хроника Задържаха циганина Светослав Стойков, който ритна германката в метрото в Берлин

Задържаха циганина Светослав Стойков, който ритна германката в метрото в Берлин

895

Издирваният за нападението на млада жена в метрото в Берлин циганин Светослав Стойков е бил заловен днес.

27-годишният престъпник е бил арестуван в междуградски автобус, с който е пристигнал в берлинския квартал „Шарлотенбург“. Цивилни полицаи го задържали още в превозното средство. Не е ясно откъде е идвал издирваният.

Той се укри, след като бе обявен за издирване заради бруталната атака срещу млада жена в метрото в квартал „Нойкьолн“ на 27 октомври. Светослав изневиделица рита момичето в гърба, то полита по стълбите надолу, пада по лице и чупи ръка.

Светослав Стойков
Светослав Стойков

Вандалският акт е заснет от охранителна камера и това видео предизвика огромно възмущение както в Германия, така и в България.

Смяташе се, че най-вероятно циганинът с български паспорт се е укрил в родината си, но българската полиция обяви, че няма данни той да пребивава на наша територия. Адресът му в България е във варненския катун в квартал „Максуда“. Циганинът е с богато криминално минало.

Пет години затвор е присъдата, която очаква Светослав Стойков за нанасяне на телесна повреда на младата берлинчанка. Възможно е обаче и прокуратурата да прецени, че за момичето е съществувал риск за живота ѝ и да поиска и по-висока присъда. Дано.