Начало Новини Политика Евгени Стоев, ГЕРБ: Разяснителната кампания е достатъчно добра и хората са подготвени,...

Евгени Стоев, ГЕРБ: Разяснителната кампания е достатъчно добра и хората са подготвени, не трябва да подценяваме тяхната интелигентност

771
Евгени Стоев
Евгени Стоев

Разяснителната кампания е достатъчно добра и хората са подготвени, все пак не трябва да подценяваме тяхната интелигентност. Това каза в интервю народният представител от Великотърновски многомандатен район от ПП ГЕРБ Евгени Стоев. Тъй като той често организира приемни с гражданите в областта, заяви, че те рядко споделят как биха гласували на националния референдум, или за коя президентска двойка биха дали гласа си.

„Истината е, че това е свещено право на всеки, след като влезе в „тъмната стаичка“ да прецени за коя кандидат-президентска двойка да гласува или какви отговори да даде на въпросите на референдума да даде, защото има опция да гласуваш по всички въпроси, или само по тези, които сам избереш. Мисля, че въпросите са ясни на хората. Аз не виждам как гражданите могат да бъдат затруднени в избора си, защото единият въпрос е свързан със задължителното гласуване, другият с избора на депутатите на мажоритарен принцип и третият въпрос е за намаляване на партийните субсидии до 1 лев за даден глас“, каза Евгени Стоев.

Той отбеляза, че въпросите, които гражданите му задават по време на приемните, най-често са свързани с безработицата. „Много от хората търсят работа и идват за помощ или консултация. Други са свързани с инфраструктурата, особено в малките населени места. Има въпроси и за горивата и техните цени, знаете, че вече КЗК се произнесе за това дали е имало или не картел. Аз казах мнението си в Комисията за горивата, както я наричаме на кратко, чието първо заседание се проведе вчера. Това са въпросите, които до сега сме обсъждали в приемните, така че гражданите имат повече лични въпроси и такива, които са свързани с развитието на регионите, в които живеят. Ние гледаме да ги отнесем до МРРБ или до някоя от Държавните агенции. Пак казвам ние рядко коментираме предстоящия референдум, но аз мисля, че няма да има затруднения при гласуването“, поясни Евгени Стоев.