Начало Новини Образование Четирима младежи управляваха НАП

Четирима младежи управляваха НАП

865

Четирима младежи управляваха НАП – Велико Търново като част от националната инициатива на Джуниър ачийвмънт  “Мениджър за един ден”.

На среща с участниците директорът на ТД на НАП В.Търново Ивайло Здравков изрази надежда за формиране на правилно отношение към данъчната и осигурителна политика на държавата, както и ползата и необходимостта от плащането на данъци и осигуровки.

Четиримата младежи са възпитаници на СПГ по икономика във Велико Търново, на  СУ „В. Благоева“ в старата столица и ПГ по лека промишленост и икономика в Горна Оряховица. Те имаха възможност да видят  как придобитите в училище знания се прилагат на практика. Директорът на ТД и останалите мениджъри на приходната агенция във В. Търново им предадоха натрупаните си умения и опит.

Спаска Тодорова от гимназията по икономика споделя амбицията си да разшири познанията си в областта на данъчното законодателство. Тя мечтае в бъдеще да има собствена счетоводна кантора, затова придобитите знания  в дирекция „Обслужване“ ще й бъдат от голяма полза. Според Валентин Апостолов от  СПГ по икономика, всеки мениджър трябва да е всестранна личност, лидер, професионалист, който е точен и отговорен в действията си. Надежда Велинова от Г. Оряховица е мотивирана да работи в сферата на финансите, а в този ден е искала да опознае средата, в която, след завършване на образованието си, ще работи. Габриела Гатева от СУ „В. Благоева“  се интересува от отговорностите на длъжността, от политиката и управлението на НАП, предлаганите услуги на населението и  контрола при изпълнението им.

Младите хора споделиха, че работата в НАП е много интересна и  се надяват един ден отново да бъдат мениджъри в Националната агенция за приходите.