Начало Новини Благотворителност Швейцарци осиновиха трикрако куче от приюта във Велико Търново

Швейцарци осиновиха трикрако куче от приюта във Велико Търново

1029

135 са осиновените питомци от общинския приют за бездомни кучета край Шемшево от началото на годината, като 30% от тях са взети от чужденци. Един от щастливците, намерили своя нов дом, е Роки, който наранява едната си лапа и след операция остава с три крака. Въпреки това кучето, което вече носи името Руфъс, е напуснало приюта и дори кара сърф с новите си стопани в Швейцария.

Приютът за безстопанствени кучета започна своята дейност през октомври миналата година и оттогава през него са преминали общо 370 животни. „В момента в приюта има 74 кучета, за които се търсят осиновители. Има и много бебета, имаме майка с 8 новородени, както и още други малки. Кучетата в приюта са без порода, но има и една немска овчарка”, разказа д-р Глория Христова от общинския приют. Тя допълни, че осиновяването на четириногите любимци е напълно безплатно.

Всеки, който желае да си вземе домашен любимец, може да посети приюта, за да се запознае с тях. С всеки кандидат се провежда събеседване, за да се разбере дали преди това е имал домашен любимец, както и условията, при които ще бъде отглеждано кучето – в къща или в апартамент, за да му помогнат в избора.

Животните се предоставят на осиновителя с паспорт, обезпаразитени, чипирани и кастрирани, с изключение на по-малките кученца, които се кастрират при навършване на определена възраст. С цел по-краткия престой на животните в приемника във Фейсбук е създадена страница „Осинови от Велико Търново“, където се публикуват снимки на всички новоприети кучета.

Повече информация за животните и възможносттите за осиновяване може да намерите тук.