Начало Новини Криминална хроника 10 месеца затвор за боклукчия плашил полицаи с убийство

10 месеца затвор за боклукчия плашил полицаи с убийство

801

Районният съд във Велико Търново постанови 10 месеца затвор при строг режим за 41–годишен циганин, който се препитавал като боклукция и дръзнал да заплашва полицаи с убийство. Наказанието е наложено след споразумение с прокуратурата и разкаяние от обвиняемия.

Христо Атанасов е бил на работа с камиона за събиране на отпадъци на фирма „Нелсен чистота“, когато видял на ул. „Венета Ботева“ в квартал „Бузлуджа“ във Велико Търново униформени полицаи,които разпитвали граждани на улицата за извършена кражба в района. Сред тях имало и цигани. Без някой да иска мнение от Христо Атанасов, той се нахвърлил върху полицаите въоръжен с дъска, която докопал от камиона за смет. Замахнал с талпата като се опитал да строши главата на един от служителите на МВР и само намесата на граждани предотвратила кървавата саморазправа. През това време пристигнала втора патрулка,за да усмири боклукчията и да окове с белезници.

Тогава боклукчията захванал да крещи: “Мръсни полицаи,мръсни българи, ще ви изколя. Колили сме ви и пак ще ви колим.Ще ви изтрепя всички българи,ще ви бия и ще ви избия!“. След тази изява на расизъм събирачът на боклук бил арестуван и изпратен зад решетките с постоянна мярка за неотклонение. Престоят му в килията ще продължи 10 месеца,защото споразумението е влязло в сила.