Начало Новини Криминална хроника 12 прокурори в Търново работили по 1,381 преписки за 9 месеца

12 прокурори в Търново работили по 1,381 преписки за 9 месеца

967

Районната прокуратура във Велико Търново се изяви като първенец в Апелативния район. Общо 12 обвинители, от които двама младши са наблюдавали 1,381 преписки за 9 месеца. 1,337 от делата са решени. Районните прокурори от старата столица отчитат и 300 осъдени лица за този период на годината.

Над 160 от извършителите на престъпления са наказани до един месец от злодеянието по образувани бързи и незабавни производства. Прокурорите работят по различни казуси. Напоследък са зачестили случаите на измами с разваляне на черна магия и  онлайн търговия със стоки. Не е малък и броят на злодеянията с прехвърляне и продажба на чужди земи с фалшиви декларации за наследници.

„Освен дузината прокурори, имаме и 17 служители. Всички работят много, но при недобри условия. Прокурорите са по трима в кабинет, а административните служители- по 5-6 души в стая. Папките с преписките и документите са в шкафове в коридора. Въпреки това постигаме много добри резултати”, обяснява ръководителят на Районната прокуратура в  болярския град Тихомир Шабов.

Той информира, че много граждани смятат, че държавните обвинители  са длъжни да разрешават междуличностни отношения, съседски спорове . Отказите от образуване на досъдебни производства са 339 заради липса данни за престъпление.

„Имаме изключително добро взаимодействие с полицията. Нашата работа и тази на съда е в резултат от дейността на МВР”, категоричен е Тихомир Шабов.