Начало Новини Благотворителност 15,531 лв. събра благотворителна кампания „Да помогнем на Иванна“

15,531 лв. събра благотворителна кампания „Да помогнем на Иванна“

1176

Две млади дами организираха благотворителната кампания „Да помогнем на Иванна“ във Велико Търново, която през изминалите 4 месеца събира средства за лечението на 4-годишната Иванна Илиева, която е болна от хронична бъбречна недостатъчност.

Симона Божанкова и Радина Манолова са инициаторите на поредицата от инициативи. Миналата седмица те преведоха по дарителските сметки за лечението сумата от 15,531 лв., която беше събрана в кампанията.

Активностите във Велико Търново започнаха с благотворителното стънт-дрифт шоу, което се проведе на паркинга на магазин „Практикер“. Атрактивното шоу беше организирано с помощта на Мартин Митов – Мартъра. Тогава стотици привърженици на екстремните преживявания се събраха на импровизирания полигон, за да се насладят на великолепното стънт и дрифт шоу, представено им от виртуозите с мотоциклети и автомобили. За благотворителното шоу бяха поканени едни от най-добрите професионални дрифт пилоти, съпричастни с каузата за лечението на Иванна, както и стънт мастерите от клуб “All stars team“.

Седмица по-късно се състоя и благотворителен концерт в помощ на Иванна. Събитието беше организирано с подкрепата на Яница Русева и пиано-бар “Плей“. На сцената излязоха IN SPECTRE: Missher & Grisha Georgiev, Яница Русева live, Иван Иванов и хип-хоп танцьорите от The Centre. Със специални изпълнения се включиха и Галина Макавеева и Боряна Божанкова.

Кутии за събиране на дарения бяха поставени на над 30 ключови места в града.

Атрактивно pool парти също влезе в поредицата активности за събиране на дарения. Край басейн в с. Леденик музика пускаха DJ Paxx, DJ Dash и Phoenix Movement.

Ученици от СУ “Емилиян Станев” пък продаваха благотворително своите ръчно изработени творения – медальони, обеци, рисунки върху стъкло, огледала и вази, както и още много произведения на изкуството, с надеждата те да станат украшение и скъп спомен за повече великотърновци с широки сърца.

Събраните от всички тези активности средства бяха преведени в банковите сметки на Иванна, където постъпват и дарения от частни лица.

В началото на август Нана и майка и бяха приети в детската клиника на Университетската болница в Хайделберг, където им бяха направени пълни изследвания необходими за направата на трансплантацията.

Иванна се нуждае от хемодиализа и трансплантация, за да може да продължи да се развива нормално като всички деца. Засега всички лекарства я поддържат усмихната и игрива, но в един момент това ще спре, посочват родителите ѝ. Диагнозата ѝ нефронофтизата означава наследствено бъбречно заболяване, което се характеризира с хроничен тубуло-интерстициален нефрит, който може да се прояви от ранна детска възраст до второто десетилетие от живота и в зависимост от формата да прогресира с различни темпове стигайки до терминална (крайна) фаза на хронична бъбречна недостатъчност.