Начало Новини Инфраструктура 35 проекта са реализирани по Програма „Местни инициативи“ на Общината през 2016

35 проекта са реализирани по Програма „Местни инициативи“ на Общината през 2016

795

35 проекта са реализирани по Програма „Местни инициативи“ на Община Велико Търново през 2016 година. Това каза Благовеста Факирова, изпълнителен директор на Сдружението на кметовете и кметските наместници в община Велико Търново.

Тя посочи, че тази година основно средствата са били насочени към изграждане и рехабилитация на улици в малките населени места. В 25 населени места са ремонтирани улици, тротоарни алеи, обществени пространства и площади. В село Момин сбор се реализира проект за ремонт на сградата на кметството. В село Буковец е изградена нова автобусна спирка. В Балван е монтирана нова парна инсталация на кметството и пенсионерския клуб, а във Велчево и Никюп се осъществиха ремонти на сградите на кметствата. В Шереметя е извършено отводняване на две улици в селото. Жителите на село Къпиново пък имат нова детска площадка.

„Местни инициативи“ е програма на местните общности. Общината няма за цел да наложи на някое населено място да кандидатства с проект за разрешаване на точно определен проблем. Предложенията и проектите идват от местната общност – от читалищните настоятелства, от инициативните групи, от сдруженията и те изработват проект, съобразявайки се с необходимостите и приоритетите на жителите в съответните населени места.