Начало Новини Изкуство Четири конкурса обявява Община Свищов връзка с предстоящите коледни и новогодишни празници

Четири конкурса обявява Община Свищов връзка с предстоящите коледни и новогодишни празници

902

Четири конкурса обявява Община Свищов връзка с предстоящите коледни и новогодишни празници. Това каза Росен Маринов, директор Дирекция „Култура и културно наследство” в Община Свищов.

Той поясни, че те се организират за втора година и се очертава да бъдат традиционни. „Първият от тях е за най-красиво изработена коледна картичка. Участие могат да вземат всички деца от детски градини, училища и социални заведения в Община Свищов, като картичките на всички участници, ще бъдат изложени в сградата на Общината, след като бъдат разгледани от комисията.

Вторият конкурс е за най-празнично украсени детска градина, училище, социално заведение, класна стая и други. Участието става чрез изпащане на снимки, а такова могат да вземат всички учебни и социални заведения и други учреждения от Община Свищов.

Третият конкурс е за послание на 2017 година. Участието е неограничено.

Четвъртият конкурс е за инициатива на 2016 година. Участие могат да вземат учебни и социални заведения, неправителствени организации и фондации, организационни комитети на различни прояви, културни институции, творчески формации, държавни и общински учреждения и други.

Предложенията могат да се изпращат в писмен вид като в експозе опишете заложените цели и постигнатите резултати при осъществяване на инициативата“, обясни Росен Маринов.

Той отбеляза, че крайният срок за участие и в четирите конкурса 22 декември 2016 година. „Всички предложения и материали за участие в различните категории можете да представяте в сградата на Община Свищов. Адресирани са до заместник-кмета на Община Свищов Анелия Димитрова, която е инициатор на конкурсите. Също така могат да се изпащат на e-mail: obshtina@svishtov.bg, каза Росен Маринов.