Начало Новини Криминална хроника 7 месеца затвор за сина на бивш полицейски шеф за кражба на...

7 месеца затвор за сина на бивш полицейски шеф за кражба на АТВ и гонка с патрулка

920

Синът на бивш полицейски шеф във Велико Търново влиза в затвора за 7 месеца. Решението е на Районната прокура в старата столица след спогодба с прокуратурата. 22-годишният Павлин Терзийски задигна АТВ и спретна гонка с патрулка по улиците в болярския град през октомври тази година. Същия ден младежът открадна возилото от село Беляковец и нанесе щети за 1,000 лева след екшъна из областния град, при който по чудо пострадали нямаше,но бяха предизвикани две катастрофи. Павлин Терзийски бе арестуван още тогава и е в затвора,където ще остане до изтърпяване на наказанието.

След като отнел возилото, извършителят с демонстративно шофиране и непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред е фучал по улиците „Васил Левски“, „Христо Ботев“, „Седми юли“, „Козлодуй“, „Мармарлийска“ и „Тракия“ във Велико Търново. Не пропускал пресичащите на пешеходни пътеки минувачи и движещите се по път с предимство автомобили, навлизал многократно в лентата за насрещно движещи се коли и по този начин застрашил живота и здравето на останалите участници в движението. Полицаи опитали да го спрат, но той не обърнал внимание на стоп-палката, а продължил да натиска газта. Последвала гонка с патрулен автомобил със специален режим на движение с включени светлинен и звуков сигнал. Докато опитвал да се измъкне от полицаите младежът допуснал две леки произшествия, без да остане на място и да изчака служителите на реда и изоставил АТВ-то на ул. „Тракия“, като изхвърлил контактния ключ.

Павлин Терзийски е известен на полицията и осъждан, с 16 криминалистически и съдебни регистрации. От ученик се забърква в кражби и разпространение на наркотици,което бе една от причините баща му Николай Терзийски да напусне МВР и поста на началник на управлението във Велико Търново. Преди време Павлин бе насъскал питбула си срещу полицай по време на проверка.