Начало Спорт Гимнастика Осем състезатели на „Етър-Стил“ са включени в националните отбори

Осем състезатели на „Етър-Стил“ са включени в националните отбори

1314

Осем състезатели на великотърновския клуб по спортна гимнастика “Етър-Стил” са включени в националните отбори на страната, съобщи треньорката Калояна Крумова- Цончева. Изборът е на база представянето им през година в държавните първенства и участията им в международни състезания и турнири.

Във възрастова група до 16 години са включени Виктория Николова, Христиана Йорданова и Симона Палазова. Виктория Николова от две години учи и живее във Франция, но продължава да се състезава на Държавните финали за своя клуб. През 2016 година тя извоюва шампионска титла на прескок и три трети места в многобоя, смесена успоредка, греда и земна гимнастика.

Христиана Йорданова е със златен медал на прескок от международни състезания в Малта, Сърбия и турнира „България, Турция и Гърция”.

11-годишната Симона Палазова се представи силно при какичките и допринесе за отборната шампионска титла в международния турнир „България, Турция и Гърция”. С представянето си в държавните първенства във възрастова група девойки младша възраст допринеси за вицешампионската отборна титла на спортен клуб “Етър-Стил”. В индивидуалната надпревара се класира пета на земна гимнастика и седма на прескок и греда.

В националните отбори до 14 години са включени Мартин Василев и Валентин Пачев. Мартин Василев въпреки тежката си състезателна година във възрастова група юноши младша възраст успя да допренисе за третото отборно място на спортния клуб. В индивидуалното класиране от държавните първенства извоюва призови класирания в шампионата на отделните уреди.

Валентин Пачев се състезаваше във възрастова група: момчета старша възраст. В индивидуалната надпревара се класира трети на кон с гривни, четвърти на висилка, шести на успоредка, седми на земна гимнастика и халки и осми на прескок
В националните отбори до 12-годишна възраст са Никол Иванова, Ивелина Димитрова и Кристина Димитрова. Никол Иванова за първа състезателна година във възрастова група момичета старша възраст направи фурор с участието си. Шампионска титла на прескок, вицешампионска титла в многобоя и на греда, вицешампионска титла в отборната надпревара, трето място на смесена успоредка и земна гимнастика. Нейната съотборничка и подгласничка Ивелина Димитрова спечели почетни места в индивидуалната надпревара от четвърто до осмо.

Най-голяма изненада с участието си в спортно-състезателния календар през 2016 г. направи деветгодишната гимнастичка Кристина Димитрова- шампионка в многобоя от Международно състезание в Малта, вицешампионка на греда и земна гимнастика там, шампионка в многобоя и насител на Купа България за 2016 г., шампионска титла на успоредка и трето място на греда и прескок от държавните финали.

На държавните финали гимнастиците на СК “Етър-Стил” взеха четири вицешампионски отборни титли, една трета отборна купа, две шампионски отборни титли и множество медали в многобоя и индивидуалните шампионати на отделните уреди в отделните възрастови група.

В спортния клуб работят трима треньори. Калояна Цончева, Петър Николов и Божана Иванова. В резултат на техния спортен професионализъм “Етър-Стил” се нарежда сред водещите клубове – членове на Българска федерация по гимнастика.