Начало Новини Криминална хроника 9,000 лева глоба за неправилно паркиране

9,000 лева глоба за неправилно паркиране

1085

На 27 май тази година Георги Братованов спрял за кратко пред дома си. Твърди, че паркирал за не повече от 15 минути, но през това време общинският паяк успял да вдигне колата му.

“Когато слязох колата я нямаше вече там, нямаше стикер на бордюра, както обикновено и аз се развиках: Кой открадна колата и един от работниците, които санираха блока каза току-що я взе автопяка“, разказа Георги.

80-годишният мъж е категоричен, че автомобилът му е вдигнат неправомерно, тъй като знакът, забраняващ паркирането, бил закрит заради строеж. Отказва да плати глобата възмутен, че не може да спре пред собствения си дом.

„Направих жалба до общината, към втория месец получих отговор от управителя на фирмата “Паркинги и гаражи”, че колата правилно е взета. Обаче аз какво да направя, минават месеци, писах писмо до омбудсмана“, каза Георги.

В момента глобата на възрастния мъж възлиза на близо девет хиляди лева, сума, която в пъти надвишава стойността на автомобила му. Въпреки това обаче той е твърдо решен да пребори институциите и законите.

„Това нашата държава ми се струва, че от такива фирми като “Паркинги и гаражи”, нашата държава отива на гибел. Надявам се да се разследва случая“, сподели той.

Управителят на „Паркинги и гаражи“ във Велико Търново Иван Ламбов отказа да застане пред „Денят започва“, но обясни, че е добре запознат със случая на Георги Братванов. По думите му служителите на общинския паяк са действали законосъобразно и правомерно. Показа снимки направени по време на вдигането, на които ясно се вижда, че знакът, който забранява паркирането, не е закрит. Това е причината санкцията да не се отменя, а наложената глоба да трупа лихви вече половин година.