Начало Новини Криминална хроника Извършител на поредна кражба е задържан по искане на Районна прокуратура –...

Извършител на поредна кражба е задържан по искане на Районна прокуратура – Велико Търново

688

По искане на Районна прокуратура – Велико Търново съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на 18-годишен за извършена поредна кражба.

Прокуратурата е привлякла Страхил П. в качеството на обвиняем за това, че на 02.11.2016 г. в гр. Велико Търново, в съучастие с друг мъж, при условията на повторност, чрез повреждане на преграда здраво направена за защита на имот и чрез използване на моторно превозно средство – лек автомобил марка, отнел чужда движима вещ – телевизор на стойност 366 лв. от владението на собственика, без негово съгласие с намерение противозаконно да я присвои – престъпление по чл. 195, ал. 1, вр.  чл. 194, ал. 1, вр. чл. 20,  вр. чл. 28, от НК.

Съдът прие доводите на прокуратурата, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че Страхил П. е извършил престъплението за което е предвидено наказание лишаване от свобода в размер от една до десет години. Съществува и реална опасност той да се укрие или извърши друго престъпление – осъждан е за престъпления против собствеността, като последното деяние е извършено в изпитателния срок на предходна присъда. Поради което съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на лицето.

Разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура – Велико Търново.