Начало Новини Криминална хроника Апелативният съд разглежда делото срещу двамата лекари от Габрово, обвинени за смъртта...

Апелативният съд разглежда делото срещу двамата лекари от Габрово, обвинени за смъртта на родилка и новородено

839

Апелативен съд – Велико Търново разглежда делото срещу двамата лекари от Габрово, обвинени за смъртта на родилка и новородено. Решението по него трябва да е готово в рамките на един месец.

Димитър К. А. и Севдалина М. К. са обвинени за това, че в периода от 18 септември 2013 година до 4 октомври същата година в градовете Габрово и Плевен са причинили смърт на повече от едно лице. Това, според съда, се е случило без умишлен заговор помежду им. Причината е немарливо изпълнение на работни задължения.

Според доказателствата на 29 септември 2013 година в Неонатологичното отделение на МБАЛ „Д-р Тота Венкова” в Габрово двамата подсъдими са причинили смъртта на новородено бебе, а по-късно – на 4 октомври 2013 г. в УМБАЛ „Д-р Георги Странски” в Плевен са причинили смъртта и на майката на починалото новородено дете.

След като е изслушал страните по процеса, съставът на Великотърновския Апелативен съд е обявил делото за решаване, като следва да се произнесе с решение в едномесечен срок.