Начало Новини Благотворителност Благотворителни организации ще открият щандове на Коледния базар във Велико Търново

Благотворителни организации ще открият щандове на Коледния базар във Велико Търново

936

Традиционният Коледен базар във Велико Търново отваря врати на 1 декември в парк “Марно поле”, съобщиха от общинската агенция “Царевград Търнов”.

Сред празнична украса и осветление са разположени 25 къщички-павилиони за търговска дейност и детски атракцион с виенско колело и въртележки. В къщичките през целия декември ще се предлагат ръчно изработени подаръци, коледна украса, играчки, сувенири, произведения на художествените занаяти, кулинарни изкушения и вино от регионални изби. Ще бъде отворена Коледна поща, където, джуджетата ще приемат детските писма за Дядо Коледа до 24 декември. За да се получи обратно писмо от Лапландия писмата трябва да са с обратен адрес.

Потребителите на социални услуги от община Велико Търново са организирали изложба-базар “Ние можем”. Благотворителни инициативи и кампании, с подкрепата на Община Велико Търново, ще има фондация “Искам бебе” и организацията в помощ на бездомните животни – ” На животните ВТ”.

По традиция на Коледния базар и тази година ще гостува посолството на Великобритания. Празникът, който събира британската общност от региона ще е на 12 декември от 11:30 часа.