Начало Новини Инфраструктура Включват видеонаблюдението във Велико Търново

Включват видеонаблюдението във Велико Търново

848

Модерна система за видео наблюдение ще заработи до края на ноември във Велико Търново. Първият етап от създаването й включва 16 камери, чрез които се обхващат входовете и изходите на старопрестолния град, както и натоварените кръстовища.

Снимачните устройства вече имат осигурено електрозахранване, прокарана е и оптична интернет-връзка. Сигналът от тях ще постъпва в контролен център в Общината, а също и в Областната дирекция на МВР.

Вторият етап предвижда въвеждането в експлоатация на още 14 камери, които също са монтирани, като предстои да бъдат свързани към ел- и интернет-мрежата.

В рамките на няколко месеца жителите и гостите на Велико Търново ще могат да ползват и безплатен интернет в градските паркове. По силата на действащия с Общината договор, доставчикът на услугата вече работи по включването на точки за свободен достъп до световната мрежа в зоните за отдих. На първо време ще бъдат обхванати парковете централната част на Старата столица, а впоследствие безплатна безжична връзка ще бъда налична и в останалите обособени зелени зони.