Начало Новини Общество Втора национална научна конференция „Медиите на 21 век” започва в града

Втора национална научна конференция „Медиите на 21 век” започва в града

943

Втора национална научна конференция „Медиите на 21 век” започва във Велико Търново. Форумът ще се проведе в рамките на два дни, а негов организатор е Катедра „Журналистика и връзки с обществеността“ към Великотърновския университет, съобщиха от пресцентъра на учебното заведение.

Темата на тазгодишното издание на конференцията е „Медии и избори“. Официалното откриване е от 11:00 часа в зала „Европа“ на ВТУ. Досега своето участие във форума са потвърдили учени от ВТУ, СУ „Св. Климент Охридски“, УНСС, НБУ и утвърдени професионалисти от областта на медиите, журналистиката и връзките с обществеността. Като съпътстващи форума събития, на 11 ноември катедра „Журналистика и връзки с обществеността“ организира и два специализирани уъркшопа за студенти. По време на занятията младите хора ще могат да почерпят от опита на утвърдени в своята област имена.

Модератор на уъркшопа със студентите от III и IV курс, специалност „Журналистика”, ще бъде Драгомир Иванов, дългогодишен редактор във вестник „Дневник”. Радина Ралчева, председател на Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО), ще бъде модератор на уъркшопа със студентите по връзки с обществеността.