Начало Новини Политика Даниел Панов представя Велико Търново и България на 31-та Световна среща на...

Даниел Панов представя Велико Търново и България на 31-та Световна среща на местните власти

787

Кметът на Велико Търново Даниел Панов е единственият български представител, който участва в 31-та Световна среща на местните власти в Израел, продължаваща до 18 ноември.

Основният фокус на престижното събитие е поставен върху устойчивото развитие на градовете чрез интегриране на високите технологии и иновациите, насърчаване на предприемачеството и стартъп компаниите, гарантиране на сигурността на гражданите. Обсъдени бяха и последните тенденции в опазването и популяризирането на културно-историческото наследство.

В срещата на високо ниво участват представители на местната власт от повече от 60 държави, включително кметът на втория по големина град в Канада Монреал, Денис Кодер.

Сред лекторите са водещи експерти в IT-сферата, енергетиката, градоустройството, културно-историческото наследство, обществения ред и сигурността. Представени са и големи международни компании.

 

По време на гостуването си Даниел Панов има планирани срещи с министър-председателя на Държавата Израел Бенямин Натаняху, с кметовете на Тел Авив, Йерусалим и Назарет – Рон Хулдай, Нир Баркат и Али Салам.

Предвидени са и посещения в технологични центрове, в които ще бъдат демонстрирани съвременни IT-системи за управление на градовете. 31-та Световна среща на местните власти е организирана от Американския Еврейски конгрес и Американския съвет за световното еврейство, в сътрудничество с Министерството на външните работи и Сдружението на местните власти в Израел.