Начало Новини Образование Кметът на Велико Търново Даниел Панов приветства младите учители

Кметът на Велико Търново Даниел Панов приветства младите учители

767

Кметът на Велико Търново Даниел Панов приветства над 70 млади учители, които като педагози за първи път са прекрачили прага на училищата на територията на старопрестолния град и населените места от областта през тази учебна година. Това стана по време на тържество на новопостъпилите учители, провело се в Регионалното управление на образованието по случай Деня на народните будители – 1 ноември.

„Ролята на кметовете на всички 265 общини в България е както да подобряваме образователната инфраструктура, така и да мислим за вашето бъдеще. Имаме идея преквалификацията на младите учители да започва с определени стимули. Не случайно в следващия бюджет правителството е предвидило увеличение на средствата за образованието с повече от 223 милиона лева”, подчерта Даниел Панов, който е и председател на Управителния съвет на Националното сдружение на общините.

Кметът на Велико Търново пожела на преподавателите здраве, упоритост в нелеката професия и да възпитават в българщина бъдещите поколения. Заедно с началника на Регионалното управление по образованието инж. Розалия Личева Даниел Панов връчи грамоти на младите педагози.