Начало Новини Политика Родолюбието обединява Цецка Цачева и вицеадмирал Манушев, те са отличен екип

Родолюбието обединява Цецка Цачева и вицеадмирал Манушев, те са отличен екип

791

„Като юрист с дългогодишен опит, кандидатът на ГЕРБ за президент, Цецка Цачева познава не само законите на страната, но и функционирането на държавата. Тя е първата българска жена председател на Народното събрание, при това втори мандат. Доказала е, че умее успешно да балансира между интересите на 40 партии, каквото е представителството в сегашния парламент. Като арбитър в напрегнати ситуации по време на парламентарни дебати винаги е успявала да въдвори ред, стриктно изпълнявайки правилника за работата на Народното събрание. Целият този опит ще й позволи да предприема силни индивидуални действия и своевременни реакции в кризисни ситуации, каквито са задълженията на един държавен глава.” Това заяви народният представител от ГЕРБ Клавдия Ганчева. Депутатът от Великотърновски регион е убедена, че Цачева ще е обединител на нацията и ще работи в интерес на всеки български гражданин, независимо къде живее той.

По думите на инж. Ганчева външната политика на България ще е съобразена с ангажиментите, които имаме като член на ЕС. След победата на Цецка Цачева страната ни ще има балансирана външна политика и гласът ни ще се чува във всички съюзи в които участваме. „Като президент тя ще води диалог с всички световни столици, защото за нас е важно да се развиваме като фактор на стабилност, а защо не и лидер в регионален и европейски мащаб. Както и досега, тя ще отстоява националния ни интерес пред комисията по външна политика на ЕС. Именно патриотичната и родолюбива тема е обединител на кандидатпрезидентската двойка и е гарант за добрата им работа в екип. Вицеадмирал Манушев е бивш командващ на военноморските сили, освен това е и политик с дълъг стаж.”, допълни Ганчева.

Народният представител заяви още, че приоритет на Цецка Цачева са равните условия за развитие на едрия и среден бизнес, справедлива и работеща съдебна система, законови гаранции при търговски спорове и ясни правила при такива съдебни процеси. „Това е особено важно за инвеститорите и затова Цачева ще настоява за продължаване на съдебната реформа, защото е нужен справедлив, независим и работещ съд. Убедеността на кандидатът за президент във върховенството на закона я е научила, че когато има ред и се спазват правилата има и справедливост. За нея правовата държава не е само основен принцип в конституцията. Целият й живот е в подчинение на този принцип, така ще продължи да работи и за напред. Нейна кауза е не само хората да живеят спокойно, но и да имат сигурни доходи. Нейни приоритети са и надеждната охрана на границата ни, като външна граница на ЕС, европейския път на България, развитието на науката, образованието и бизнеса, както и сътрудничеството между тях.”, каза още Клавдия Ганчева.

Инж. Ганчева е убедена, че чрез многобройните си посещения в чужди държави и институции, чрез проведените работни срещи с председатели на партии и парламенти в Европа и света, Цачева има всички качества да бъде първата жена президент на България. Тя успява да убеди всеки да работи за интересите на страната ни, чрез своята уравновесеност и познания. Важна за депутата от Великотърновски регион е заявената от Цачева готовност да се вслушва в проблемите на всички общини и да не ги дели на наши и ваши, на малки и големи, защото навсякъде живеят граждани на България.