Начало Новини Инфраструктура 30 заведения са проверени за пожарна безопасност във връзка с предстоящия Студентски...

30 заведения са проверени за пожарна безопасност във връзка с предстоящия Студентски празник

956

30 питейни и увеселителни заведения, както и места за настаняване в област Велико Търново са проверени по линия на пожарната безопасност. Поводът за проверките е предстоящият Студентски празник – 8 декември. Нарушения на правилата и нормите за пожарна безопасност не са констатирани.

Заради очакванията  много студенти да предпочетат да празнуват на територията на област Велико Търново, полицейските служители от ОДМВР – Велико Търново са актуализирали списъка и са привели в известност всички увеселителни заведения – ресторанти, дискотеки, клубове, хотели и други места, свързани с масово посещение и събиране на хора, в които ще се провеждат тържества по случай студентския празник. Със всички собственици, наематели, управители и отговорници на обекти са проведени срещи, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на полицията в старата столица. В РУ при ОДМВР – Велико Търново е създадена организация за извършване на проверки и осъществяване на ефективен контрол над обектите с развлекателен характер, в които ще се провеждат тържества по случай студентския празник, относно създадения пропускателен режим, начина на охрана и легитимността на лицата, извършващи охранителна дейност.

Засилено полицейско присъствие ще има  по пътищата в цялата страна, включително и в Област Велико Търново, за да бъдат намалени предпоставките за настъпване на пътни инциденти с участие на автомобили, превозващи студенти към и от местата за празнуване на 7, 8 и 9 декември. Пътните полицаи ще проверяват водачите за правоспособност, употреба на алкохол и наркотични вещества и спазване на скоростните режими.

От полицията препоръчват на студентите да се погрижат за зимното оборудване на автомобилите си, да не сядат зад волана след употреба на алкохол, да шофират най–опитните водачи в групите.