Начало Новини Криминална хроника Телефонни измамници ужилиха две старици само за ден в Търново

Телефонни измамници ужилиха две старици само за ден в Търново

815

Две телефонни измами, разследват служители на полицейското управление във Велико Търново. Едната е по схемата “пари за операция на близък”, а втората – “пари за радиатори”. В събота следобед на домашния телефон на 75-годишна великотърновска се обадил непознат, който се представил за лекар и съобщил, че  снахата на потърпевшата е в болницата с фрактура на крака.

За лечението били необходими около 22 000 лева. Мнимият доктор успокоил жената, че ако не разполага с цялата сума може да внесе първоначално колкото има, за да се извърши операцията. Малко по-късно пред дома си тъжителката предала 1 000 лв. на младо мургаво момче.

Същата вечер около 20,00 ч. в дома на 82-годишна жена от старата столица се обадил мъж, който се представил за приятел на внука й. Той обяснил, че внукът й пътува от Габрово за В. Търново и са му необходими спешно пари за радиатори, които да прати в Германия.

Непознатият уверил тъжителката, че когато внукът й пристигне във В. Търново ще й върне парите. По-късно пред дома си възрастната жена предала на непознат мъж 5010 лева.

По двата случая са образувани досъдебни производства.