Начало Новини Образование Борислав Тодоров е носител на Академичната награда „3-ти март” за 2017 година

Борислав Тодоров е носител на Академичната награда „3-ти март” за 2017 година

869

Борислав Тодоров е носител на Академичната награда „3-ти март” на Община Велико Търново за 2017 година. Тя му бе връчена от кмета на Община Велико Търново инж. Даниел Панов, а решението за присъждането ѝ, взето от Общинския съвет, бе прочетено от неговия председател Венцислав Спирдонов. Всичко това се случи по време на честванията по повод Националния празник на България – 3 март в центъра на Велико Търново.

Наградата „3-ти март” е учредена през януари 2008 година от Великотърновски общински съвет. Присъжда се на курсант или студент от Националния военен университет „Васил Левски”, който е последна година, редовна форма на обучение, има отличен успех от семестриалното следване, с различни изяви в областта на научната, спортна, културна и обществена дейност, без административни наказания. Наградата се присъжда ежегодно по повод Националния празник на България и е в размер на левовата равностойност от 3000 евро. Носителят на наградата за 2017 година е курсант старшина Борислав Валентинов Тодоров. Той е родом от град Русе, петокурсник във факултет „Общовойскови” на Националния военен университет. Владее на много добро ниво английски език и руски език. Бил е ментор на чуждестранни студенти по програма „Еразъм +” за НВУ „Васил Левски”, участвал е в Международно учение Summer Camp в Македония, в научни конференции на национално и международно ниво. Заемал е младши-командни длъжности в курса си на обучение. Той благодари на ръководството на Община Велико Търново, на ръководството на военния университет, на своите близки, приятели, преподаватели и командири. „За мен е чест и гордост, като възпитаник на НВУ „Васил Левски“, да бъда тазгодишният носител на наградата „3-ти март“. За мен не е просто едно признание на усилен труд, тя е и отговорност – да се продължи в същата насока и да се полага повече усилен труд. Смятам да направя точно това. Паричната стойност на наградата е доста голяма и аз смятам да я използвам за своето по-нататъшно усъвършенстване“, каза още Борислав Тодоров.

На честванията присъстваха още областният управител на Велико Търново Николай Йоцов, началникът на НВУ „Васил Левски“ бриг. ген. Пламен Богданов, бивши народни представители, общински съветници и стотици граждани.