Начало Новини България Атлантици: Готвят ни държавна измяна!

Атлантици: Готвят ни държавна измяна!

826

Атлантическия съвет на България публикува своя остра позиция, която е реакция на вчерашната заявка на президента Радев, небето на България да бъде пазено само от български самолети. Така реално се страната ни се дистанцира от общите отбранителни политики на НАТО.

Ето пълния текст на позицията:

Вчера, 14 март 2022 г., президентът на България Румен Радев поиска от министъра на отбраната Драгомир Заков, от началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов и командира на ВВС генерал-майор Димитър Петров небето на България да бъде охранявано само от български изтребители МиГ-29.

Това означава:

  1. Отказ от съюзническа помощ в защита на България при все по-вероятна руска агресия срещу НАТО;
  2. Ясен знак към Русия – „Заповядайте, подкопали сме отбраната на НАТО в България. Удряйте тук!“;
  3. Страх, че съюзните изтребители ще спрат руските нашественици, защото някой сигурно вече е обещал българите да не стрелят и позорно да се предадат;
  4. Поставяне на България в ролята на фактически неутрална държава, прикривайки така съучастническа роля за руската агресия срещу Украйна, срещу Европа и срещу целия цивилизован свят;
  5. Заплаха за живота на българските пилоти, които нямат нужните летателни часове подготовка за успешно изпълнение на БОЙНИ ЗАДАЧИ ВЪВ ВОЕННО ВРЕМЕ. Пилотите ни летят ужасно малко, летят на самолети с изтичащ ресурс и със старо въоръжение с малък обхват;
  6. Създаване на отлични възможности руската армия безпрепятствено да окупира България и да я използва за плацдарм за по-нататъшно нахлуване в териториите на нашите съюзници.

Нима искаме да се повтори трагедията от септември 1944 г.?

Тогава новото българско правителство обявява неутралитет, готви се да обяви война на нацистка Германия, а СССР, за да изпревари това на 5 септември коварно обявява война на България.
Тогавашният военен министър, генерал Маринов, оказал се руски шпионин, разпорежда да не се стреля срещу руските войски и армията ни позорно предава България без бой. СССР безпрепятствено окупира страната ни, комунистическите му слуги извършват преврата на 9 септември и поставят началото на 45 години масови репресии и убийствен тоталитарен режим под „вещото ръководство“ на Българската Комунистическа Партия, на която днешната Българска Социалистическа Партия е горд наследник.

В онези години руската военна окупация продължи 3 години, а руската политическа окупация – цели 45 години, която после продължи с руска икономическа и енергийна, но и с морална и идеологическа зависимост. 

45 плюс още 32 години! Не ни ли стигат?

Затова ние днес питаме президента Радев, министъра на отбраната Заков, началника на отбраната адмирал Евтимов, командира на ВВС генерал Петров:

  1. Чий национален интерес налага днес, пред лицето на агресора Русия, българското небе да се пази от неопитни летци, които летят по десетина часа на година, вместо от летци с достатъчен летателен опит?
  2. Чий национален интерес налага днес, пред лицето на агресора Русия, българското небе да се пази с физически остарели и технологично слаби съветски самолети от осемдесетте години на миналия век, вместо със самолети – последна дума на технологиите, с които руските агресори ще бъдат ликвидирани още преди да са разбрали, че срещу тях има защитници на нашето небе?
  3. Чий национален интерес налага днес, пред лицето на агресора Русия, в българското небе да летят самолети със старо и слабо въоръжение с малък обсег?
  4. Чий национален интерес наложи днес, пред лицето на агресора Русия, България така упорито да отказва съюзническа военна помощ, в подкрепа на недообучената, недоокомплектованата и с недостигащ личен състав Българска армия?
  5. И накрая, чий национален интерес наложи днес, пред лицето на агресора Русия, Българската армия да бъде в днешното си състояние?
  6. Да, този интерес със сигурност е „национален“, но в никой случай той не може да е български. Напомняме на всички политически фактори, които са днес – президент, министри, депутати, генерали, че всички те са положили клетва да пазят Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководят от интересите на народа.

Държавната измяна е най-престъпната форма на национално предателство!

Отказът от защитата на Отечеството е най-страшното престъпление!

Напомняме на политиците и генералите, че цивилизационният избор на България е европейски и демократичен, а не евразийски и тираничен. Само в тясна интеграция с другите европейски народи и държави, обединени в ЕС и в НАТО можем да осигурим просперитета, щастието и сигурността на българския народ.

Това е нашият национален интерес!

Между нашия и руския национален интерес режимът на Путин изкопа огромна пропаст!

Припомняме, че наскоро на Консултативния съвет по национална сигурност политическите партии и представителите на отговорните държавни институции констатираха, че българските Въоръжени сили са в лошо състояние и че на практика те са небоеспособни.

ЗАТОВА И ОТКАЗЪТ ОТ СЪЮЗНИЧЕСКА ПОМОЩ НА ПРАКТИКА Е ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА!

КОЙ има интерес България да бъде най-слабото звено в източния фланг на НАТО?

Този КОЙ е Кремъл, Путин и неговите маши в България, поставени по високите етажи на властта.

Това обяснява защо в главите на руските петоколонници у нас се въртят картини с посрещането на руските ОКУПАТОРИ с хляб и сол във Варна, Бургас и на „Орлов мост“ в София.

Изпълнявайки своя граждански дълг, ние, Атлантическия съвет на България, предупреждаваме още веднъж нашите държавници, политици, генерали, офицери и войници, че държавната измяна е най-страшното предателство и най-ужасното престъпление. За него прошка няма!

И нека никой да не си прави илюзии, че наказанието ще го отмине.

Отговорността е персонална.

Ние няма да забравим нито думите, нито действията, нито бездействията на отговорните фактори в държавата!

Затова още веднъж призоваваме българските власти:

НЕЗАБАВНО ПОИСКАЙТЕ РАЗПОЛАГАНЕ НА БЪЛГАРСКА ТЕРИТОРИЯ НА УСИЛЕНИ СЪЮЗНИЧЕСКИ БОЙНИ ГРУПИ, НАПЪЛНО ОКОМПЛЕКТОВАНИ И БОЕГОТОВИ.

ЗА ОТБРАНА НА ТЕРИТОРИЯТА НА ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКА БЪЛГАРИЯ НЕЗАБАВНО ПОИСКАЙТЕ РАЗПОЛАГАНЕТО НА ЕСКАДРИЛА ИЗТРЕБИТЕЛИ Ф-35, КОИТО ДА ПРИСТИГНАТ ВЕДНАГА.

НЕЗАБАВНО ПОИСКАЙТЕ РАЗПОЛАГАНЕТО В ИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ НА ДВЕ БАТАРЕИ ЗА ПРОТИВОВЪЗДУШНА И ПРОТИВОРАКЕТНА ОТБРАНА „ПЕЙТРИЪТ“.

Терористичната путинова Русия може да бъде спряна само със сила!

Обръщаме се и към правителствата на нашите съюзници:

Бъдете особено бдителни към думите и действията на президента Румен Радев и правителството на Кирил Петков, водено за носа от проруската партия БСП, защото сигурността на Алианса е застрашена от София!

Обръщаме се към българските граждани:

ХОРА, БДЕТЕ!
БЪЛГАРИЯ Е В ОПАСНОСТ!

СВЕТЪТ ОТНОВО ЩЕ БЪДЕ ЗА ДЕСЕТИЛЕТИЯ РАЗДЕЛЕН.

ДНЕС РЕДИЦА ПОЛИТИЦИ И ДЪРЖАВНИЦИ СЕ ОПИТВАТ ДА ЗАВЛЕКАТ БЪЛГАРИЯ В БЕЗДЪННАТА РУСКА АЗИАТСКА ПРОПАСТ И ДА НИ ХВЪРЛЯТ В СВЕТА НА ВАРВАРИТЕ. НЕ ДОПУСКАЙТЕ НОВА ЧЕРНА ТОТАЛИТАРНА НОЩ ДА СЕ СПУСНЕ НАД БЪЛГАРИЯ И ДА ЗАГУБИМ НАШАТА СВОБОДА, НАШАТА ДЕМОКРАЦИЯ И ВЪЗМОЖНОСТТА ДА БЪДЕМ ЧАСТ ОТ СВОБОДНИЯ ЦИВИЛИЗОВАН СВЯТ!

.

Атлантически съвет на България