Начало Новини България До посланика на Руската федерация в България г-жа Елеонора Митрофанова

До посланика на Руската федерация в България г-жа Елеонора Митрофанова

1062

Госпожо посланик,

Президентът на държавата, която представлявате у нас, започна война против суверенна, свободна, европейска Украйна.

Руските въоръжени сили всеки ден извършват военни престъпления и престъпления против човечеството. За тези престъпления виновните, начело с Владимир Владимирович Путин, ще бъдат съдени от международен трибунал.

Режимът на Владимир Путин извършва чудовищни престъпления не само срещу Украйна, но и срещу собствения си руски народ, като по този начин всеки, който продължава да служи на този криминален режим, става съучастник в извършваните престъпления.

Поради всичко това Ви призоваваме

НЕЗАБАВНО И ПУБЛИЧНО ДА СЕ РАЗГРАНИЧИТЕ ОТ ПРЕЗИДЕНТА ВЛАДИМИР ПУТИН И ОТ НАСТОЯЩОТО ДЪРЖАВНОТО РЪКОВОДСТВО НА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ.

В името на добрите връзки между нашите два народа, изберете страната на истината и хуманността и напуснете заемания от Вас пост. Върнете се в Русия и се включете в протестите на будното руско гражданско общество против войната в Украйна и против тиранията на Кремъл.
Призовете за същото и останалите дипломати в посолството, а и всички свои колеги в дипломатическите представителства на Руската Федерация по света. Въпреки, че няма да сте прецедент в изпълнената с подобни случай дипломатическа история на Русия и СССР, ще бъдете първата в нейната най-нова история. Името Ви ще се превърне в знаме на дипломатическата съпротива срещу античовечността и ще бъде вписано със златни букви в историята на пробуждането на Русия и нейния народ.

Преди да си тръгнете от София, осветете тук списъците на всички агенти на руските разузнавателни служби. Оставете ключовете от сградата на посолството на отговорно пазене при нас, в Атлантическия Съвет на България. Ние ще ги предадем на легитимните руски представители в България – прогонени от Русия и репресирани от режима на Путин руски граждани.

Даваме си сметка, че това за Вас не ще бъде безопасно – целият свят знае как режимът на Вашия работодател постъпва с инакомислещите и с критиците си. Затова ние ще приемем с пълно разбиране и съчувствие, ако вместо активната и крайно опасна борба в Русия, изберете да останете в България или – отново разбираемо – в някоя по-западна и по-богата държава от Европейския съюз, по-малко пострадала от зловредното руско влияние. Ние ще Ви окажем цялото си съдействие, щото да получите политическо убежище, а ако е наложително – и смяна на личността, защото отровителите на Руската федерация малко се интересуват от държавни граници и международно право и опасността да Ви намерят и изложат живота Ви на опасност ще бъде голяма.

Ако сте в нужда, готови сме да Ви помогнем с транспорт и пътни пари, особено ако се окаже, че банковите Ви карти вече не функционират.

Приемете искреното и окуражаващо съчувствие на всички демократично мислещи българи.

На добър час!

.

Атлантически съвет на България