Начало Спорт Футбол „Банско” диктуваше играта и създаваше головите положения, „Етър” вкарваше

„Банско” диктуваше играта и създаваше головите положения, „Етър” вкарваше

943

„Етър” трудно би с 2:0 „Банско” и запази първото си място в класирането. Предварителните очаквания, че гостите ще действат прибрано в защита, обаче не се оправдаха. Въпреки че дойде без 6-има основни играчи и направи само една смяна, а бе почивал и с ден по-малко от етърци, тимът на „Банско” изненада с открит футбол и отправи куп далечни удари към вратата на Цанков.

„Виолетовите” бяха подценили съперника след убедителната си победа в сряда и не можаха да наложат превес преди почивката. Двуострата игра без положения продължи до 18-ата минута, когато с мощен далечен удар Петър Лазаров от гостите уцели напречната греда над Цанков.

Първият гол за „Етър” беше отбелязан от явно нарушение. След центриране отляво Иван Петков избута с ръце отличния в защита играещ треньор Иван Топузов, но главният съдия се направи на разсеян и не отсъди това очевадно нарушение и не бе трудно за футболиста от „Етър” от 5 метра да изпрати топката в мрежата зад Абди Абдиков за 1:0. Две минути по-късно Красимир Илиев от „Банско” на два пъти обстрелва вратаря на домакините, но и в двата случай вратарят на „Етър” показа класа и не допусна попадение зад себе си.

Реферът Валентин Станчев пък тотално изнерви играчите на гостите докрай с неадекватните си действия. В 45-ата минута Николай Хаджиниколов от „Банско” бе повален вътре в наказателното поле на домакините, но главният съдия сякаш бе глътнал свирката, вместо да отсъди дузпа в полза на гостите, и изкара топката извън наказателното поле за изпълнение на фаул.

И през второто полувреме „Банско” продължи да атакува, като Хаджиниколов и Илиев не се колебаеха да стрелят отблизо към вратата на „Етър”. В 70-ата минута Ивайло Цурев изскочи сам срещу вратаря на домакините и прояви егоизъм, като изпрати топката високо над вратата, вместо да подаде на един от тримата свои съотборници, намиращи се пред самата голлиния. Интригата приключи чак в 87-ата минута, когато Петър Димитров бе изведен отляво, финтира защитник и с удар в левия ъгъл оформи крайното 2:0.

„Сто процента имаше подценяване на противника и това до известна степен изравни класата на нашия отбор с ентусиазма на „Банско”. Играхме прекалено спокойно, давахме им прекалено голяма свобода да разиграват. Не сме давали указания за такава игра, но при представата за противника и начина му на игра се подходи по-така. Не всичко се получи, срещу нас игра един много вдъхновен и амбициозен отбор. Не знам какви са причините, но от другите мачове, които съм му гледал, „Банско” се изяви на по-високо ниво – и в единоборствата, и в атаката”, заяви Георги Василев – старши треньор на „Етър”.

„Далечните удари са само един елемент от играта, използвахме всяка възможност. Това, което не се получи, беше голът и остротата пред гола. Имаха желание момчетата, но не стана, „Етър” беше доста добре затворен отзад. Резултатът не показва реално играта на терена, но така е във футбола – като не вкарваш, ти вкарват”, коментира загубата Петко Медведски – старши треньор на „Банско”.