Начало Новини Благотворителност Коледният бал на ТД „Трапезица – 1902“

Коледният бал на ТД „Трапезица – 1902“

889

Традиционният Коледен бал на Туристическо дружество „Трапезица – 1902“ тази година ще набира средства за облагородяване на пешеходната алея от квартал „Асенов“, през местността Ксилифор, до Арбанаси и Шереметя. Това каза Георги Димитров, секретар на Туристическото дружеството.

Той съобщи, че балът ще се проведе на 13 декември в комплекс „Момина крепост“ на Ксилифор. Кувертът за събитието е 25 лв. Целта е да се наберат средства за израждане на кътове за отдих, детски кътове и спортни съоръжения по туристическа алея „Горско царство“. Георги Димитров отбеляза, че ще бъдат създадени два детски къта, един спортен кът, два атракциона от типа „въжена градина“ и места за отдих. „Искаме да създадем една богата пътека с много възможности за отдих и развлечения за различни групи от хора“, посочи секретарят на дружеството. Той отбеляза, че сумата, която ще се събере от Коледния бал, ще бъде твърде малка за реализацията на тези идеи. Затова в момента от ТД „Трапезица – 1902“ изготвят проект, който ще бъде внесен за одобрение в Община Велико Търново и евентуално финансиран от общинския бюджет.

Георги Димитров припомни, че на Коледния бал през 2015 година са събрани 2,730 лева. Като дарение от ДГС “Болярка“ – Велико Търново туристическото дружество е получило дървен материал. Две великотърновски фирми също са дарили по 600 лева. С набраните средства са били поставени информационни табели на почти всички пешеходните туристически маршрути в региона. В момента се изработват още две табели, които също предстои да бъдат поставени.

Георги Димитров допълни, че Коледният бал се провежда от близо 10 години. По думите му той е една добра възможност великотърновци да се включат в благотворителна инициатива и да подкрепят обогатяването и подобряването на възможностите за туризъм в крайградската зона.

Повече за дружеството може да прочетете тук.