Начало Спорт Футбол Волята за победа прати „Етър” еднолично на върха!

Волята за победа прати „Етър” еднолично на върха!

1114

„Етър” вече е едноличен лидер на Втора лига, като обърна с 2:1 „Септември” и се откъсна в челото с 3 точки аванс, пет гола по-добра голова разлика и две победи в директните мачове. В оспорвано дерби „болярите” обърнаха гостите с голове на Неделчев и Апостолов и стигнаха до успеха заради по-силната си воля за победа.

След четвърт час игра и двата тима създадоха по едно положение, но вратарите Акалски и Галев се намесиха добре. „Септември” поведе в 23-ата минута с дузпа, която бе очевидна грешка. Аджов бе изпуснат отдясно и падна след стълкновение със Скерлев, което бе на близо метър извън пеналта, но съдията отсъди дузпа, без да получи помощ от тъчрефера. От бялата точка Асен Чандъров стреля в десния ъгъл на вратаря за 0:1.

Гостите действаха с по-малко грешки и в 26-ата минута можеха да удвоят. Пехливанов и Аджов изскочиха съвсем сами срещу вратата, но последният направи невероятен пропуск, като стреля в аут.

Постепенно „Етър” се съвзе и в 30-ата минута се върна в мача. Чудесно центриране на Кременлиев сложи топката на главата на Стефан Неделчев и той се разписа за 1:1. До края етърци можеха и да поведат, тъй като в 38-ата минута останаха съмнения за нарушение срещу Кямил в пеналта, но реферът даде знак играта да продължи.

След почивката „Етър” наложи волята си. Още в 48-ата минута Цветомир Тодоров от фаул принуди вратаря да вади изпод гредата в корнер. Малко след това Неделчев също поиска дузпа, но получи картон за симулация. Обратът стана факт в 65-ата минута, когато Дани Апостолов с далечен удар промуши мократа топка в ъгъла на вратата – 2:1!

До края гостите потърсиха обрат, но етърци с много борбеност не допуснаха изненади и дебнеха на контри, а когато се налагаше – вратарят Кирил Акалски бе безупречен. Той първо извади удари на Василев и Борис Галчев, а в даденото продължение спаси вратата си при два последователни удара отблизо.

Многобройната публика посрещна последния сигнал със скандирания „Етър”, „Етър”! След мача бизнесменът Стефан Згурев обяви в съблекалнята пред играчите, че завишава обещаната премия за победата.

„Етър“: Акалски, Кременлиев, Скерлев, Иванов, Атанасов, Апостолов, Кямил (53 Плахов), Ивайлов (79 Николов), Тодоров, Стоянов, Неделчев (71 Петков).