Начало Новини Бизнес Всяко увеличение на минималната работна заплата струва на Община Велико Търново между...

Всяко увеличение на минималната работна заплата струва на Община Велико Търново между 350 – 450 хил. лв. годишно

843

Всяко увеличение на минималната работна заплата струва на Община Велико Търново между 350 – 450 хиляди лв. годишно. Това каза пред общинските съветници от Велико Търново зам.-кметът на Общината Снежана Данева.

Тя уточни, че това е една от причините за увеличение на просрочените задължения на местната администрация към края на месец септември.

“От 2014 до 2016 година 4 пъти се променя минималната работна заплата. Това означава, че хората, които са на най-ниски длъжности, в момента са компенсирани от държавата. Трябва да бъдат извършени чисто общински дейности за тази еякулация на минималната работна заплата, с общински средства, и ако най-ниската длъжност стане 460 лв., някъде излиза така, че тя се изравнява с младши експерт или със старши специалист, което автоматично налага добавянето на поне 50 лв. към заплатата на този човек, защото той все пак е учил за поста си”, отбеляза още Снежана Данева, като подчерта, че точно тези дейности струват до 450 хиляди лева годишно. Тези пари се отделят изцяло от общинския бюджет.