Начало Новини Политика Кметът инж. Даниел Панов не би позволил изграждането на бежански лагер на...

Кметът инж. Даниел Панов не би позволил изграждането на бежански лагер на територията на общината

871

Кметът на Община Велико Търново инж. Даниел Панов не би позволил изграждането на бежански лагер в региона под каквато и да е форма. Това каза по време на редовното заседание на Великотърновски общински съвет секретарят на Общината Мина Илиева.

Изказването ѝ бе провокирано от питане, отправено към инж. Панов, който отсъстваше от сесията. Въпросът бе отправен от зам.-председателя на местния парламент Николай Илчев и касаеше това дали Великотърновска община е сред пилотните, които ще работят по европроект за трайна интеграция на бежанци, дали е отправено искане от държавата за изграждането на подобен лагер в региона и предвидени ли са конкретни мерки за това. От своя страна секретарят на администрацията Мина Илиева подчерта, че не е упълномощена да отговори на тези въпроси, но увери, че не трябва да се всява паника и да се търси съмнение в гражданството на Общината.

“Кметът Даниел Панов е този, който защитава интересите на всички граждани на Община Велико Търново и не би позволил на територията на нашата община да има под каквато и да е форма бежански лагер”, допълни още Мина Илиева. Като една от последните точки в дневния ред на днешното заседание е заложено и гласуването на Декларация против изграждането на подобни структури.