Начало За Забава Театър „Гледна точка“ от Василий Шукшин

„Гледна точка“ от Василий Шукшин

1081

В гр. Велико Търново на 14 декември /сряда/ 2016 г. от 19:00 ч. в салона на читалище „Надежда“, Драматичен театър “Търговище” ще представи спектакъла „Гледна точка“ от Василий Шукшин.

Режисьор Александър Илинденов, сценограф: Ева Пенева.

Участват: Любен Чаталов, Мария Йорданова, Жаклин Георгиева, Атанас Махнев, Никола Шопов, Лъчезар Андреев, Ивана Стоянова, Петър Петров, Александър Дадов, Маргарита Маркова.

Повестта приказка „Гледна точка” е притча за доброто и злото и вечната борба между тях. Гарнирана с невероятните в своята същност разкази-басни от поредицата „Храбрият таралеж” от Даниил Хармс, представлението на ДТ “Търговище” ще ви забавлява до смях през сълзи.

Героите от спектакъла, обикновените малки хора, затънали в ежедневните проблеми на еснафския си живот, нагажденци или наивници и дребни хитреци, будят присмех, но и симпатия със стремежа си към любов и щастие. В изключителна динамика, със средствата на драматичната буфонада, в спектакъла се разиграва една и съща ситуация от гледна точка на неуморимите противници „злия и тъжен песимист” и „вдъхновения и жизнерадостен оптимист”.

В спектакъла участва цялата подмладена трупа талантливи актьори на театъра, както и незабравимата филмова звезда Любен Чаталов („Бумеранг”, „Лавината”, „Голямото нощно къпане”, „Прилив на нежност”, „Кладенецът”), което гарантира едно изключително и приятно забавление.

Каса: ул. „Асен Златаров” 5 /срещу служебния паркинг на театъра/. Подробна информация на тел.: 0886770511 или онлайн тук.

Цена на билетите 10 и 12 лв., отстъпки за групи от 10 човека – цена на билет от 8 лв. в зоната на 10 лв.; за учащи, пенсионери и инвалиди, цена на билета от 8 лв. в зоната на 10 лв.