Начало Спорт Футбол Аржентинецът Гуидо Абаян и „Етър“ се разделят

Аржентинецът Гуидо Абаян и „Етър“ се разделят

973

Аржентинецът Гуидо Абаян става първият футболист, с който „Етър“ ще се раздели през зимната пауза. Двете страни ще приключат отношенията си по взаимно съгласие в понеделник, 12 декември, и 190-сантиметровият нападател окончателно си заминава, като още същия ден лети за Уругвай при семейството си. „Пет години играх в Европа, но вече се прибирам обратно в Южна Америка“, заяви Гуидо Абаян.

Нападателят е роден на 24 юни 1989 г. в Неукен (Аржентина). Играл е в местните „Крато”, „Сан Луис де Кийота”, „Бела Виста” (Уругвай), после в Европа в „Сиполети”, „Линкълн Ред Импс” (Гибралтар). Аржентинецът бе привлечен през лятото при „виолетовите“ именно от тима от Гибралтар, където бе нанизал 18 гола в 10 мача в първенството.

Гуидо Абаян вкара гол още в първата си изява за „виолетовите“ за победата в контрола над „Ботев“ (Пд) с 2:0. После наниза голове и в контролите при победите над „Академик“ (Св) и „Спартак“ (Пл), игра силно в мача срещу „Нефтохомик“ за купата на България, където също се разписа. Въпреки това обаче Абаян почти не можа да запише участие в първенството, като влезе след почивката едва в три мача.

„Нямам проблеми с „Етър“, харесва ми градът, съотборниците, феновете. Нямам проблеми и с ръководството. Така и не разбрах обаче защо треньорът не ми даваше шанс за изява в мачовете. Престоят тук бе опит и урок за мен, човек от всичко може да извлече полза“, коментира Гуидо Абаян.