Начало Новини Здраве Роди се бебе №1000 в областната болница в Търново

Роди се бебе №1000 в областната болница в Търново

886

Роди се бебе номер 1,000 във Велико Търново. То проплака в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов” и е с тегло от 3,850 гр. и височина 50 см. Раждането му е чрез цезарово сечение извършено от доц. д-р Светлозар Стойков. За новороденото първи се погрижи екипът от Отделението по неонатология – д-р Татяна Пущиева и акушерка Светлина Цачева.

„Пеленачето проплака на 6 декември в 9:55 часа. То е първа рожба за 29-годишната Йорданка Цуцуманова и носи името на бащата – Ясен. Младото семейство живее във Велико Търново и развива собствен бизнес в областта на търговията“, съобщиха от здравното заведение.

Появата на бебе номер 1,000 е събитие, каквото четвърт век не е имало във великотърновската болница.

Причина за „бебешкия бум” е цялостното обновяване на Отделението по акушерство и гинекология, с ремонт за 500,000 лв., и всички промени които въведе началникът му доц. д-р Светлозар Стойков, д.м. Той оглави ОАГ през октомври 2015 г. и успя да привлече млади специалисти. Така за сравнително кратък срок МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов” успя да привлече родилки от област Велико Търново, Плевен, от цяла Северна България и други области на страната.