Начало Новини Образование Зам.-кмет на Търново и ученици oбсъдиха функциите и отговорностите на местната власт

Зам.-кмет на Търново и ученици oбсъдиха функциите и отговорностите на местната власт

982

Заместник-кметът на Велико Търново Снежана Данева-Иванова и ученици от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Ангел Попов” обсъдиха устройството и функциите на органите на местната власт. Младите хора се запознаха със структурата на общиската администрация и отговорностите на служителите в различните дирекции, отдели и звена.

Учениците гостуваха в Общината по повод седмицата на предприемачеството. Те се обучават в специалностите „Строителство и архитектура“, „Интериорен дизайн“ и „Парково строителство“. Ръководител на учлищната група е преподавателят инж. Валентин Митков.

Младите хора се интересуваха и от възможностите за обучение и професионална реализация. Заместник-кметът Снежана Данева-Иванова обясни, че всяка година Община Велико Търново, съвместно с Бюрото по труда предлага платени професионални стажове и насърчава заетостта на младежи до 29-годишна възраст. „На хората, които се справят най-добре с възложените им отговорности, предлагаме да останат да работят в администрацията и да развиват професионалните си умения”, разясни Снежана Данева-Иванова.

Учениците от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия подариха на Снежана Данева-Иванова коледен венец, изработен от естествени материали. Тя запозна младите хора с проекта „Моята градинка”, чрез който Община Велико Търново осигурява посадъчен материал за облагородяване на обществени и млеждублокови пространства. „Дайте воля на вашето въображение и споделете идеите си за двора на училището ви. Ние ще осигурим необходимите материали”, обърна се към учениците Снежана Данева-Иванова.