Начало Новини Благотворителност За да бъде включено дадено училище в кампанията „Топъл обяд“, то задължително...

За да бъде включено дадено училище в кампанията „Топъл обяд“, то задължително трябва да има собствен стол

833

За да бъде включено дадено училище в националната кампания за осигуряване на топъл обяд за децата, то трябва задължително да притежава собствен стол. Инициативата се изпълнява за поредна година на територията на цялата страна, като финансирането е осигурено от Български червен кръст (БЧК). Това заяви Румяна Христова, представител на Регионалната структура на БЧК във Велико Търново.

Друго важно условие е децата, които получават храната, да са от семейства, които са в затруднено социално положение и нямат достатъчно доходи. За втора година, избрана за подпомагане във Великотърновска област е Професионалната аграрна гимназия в град Павликени. Бюджетът на програмата се определя на национално ниво, а това колко средства ще получи дадена област, зависи от собственото й участие в проекта.

„Средства идват, най-вече, от кампанията за предоставяне на дарения в един от големите хипермаркети в Горна Оряховица. Със сумата, която сме събрали, искаме да обхванем повече деца, но в последните години винаги се движим между 50 и 53 деца. Знаем, че много деца имат нужда, но няма как да обхванем цялото училище. Затова сме въвели и критериите, които изброих“, каза още Румяна Христова.