Начало Новини Благотворителност Изложба-базар на предмети, изработени от членове на Съюза на инвалидите в града,...

Изложба-базар на предмети, изработени от членове на Съюза на инвалидите в града, бе открита в сградата на Общината

819

Изложба-базар на предмети, изработени от членове на Съюза на инвалидите във Велико Търново, бе открита в сградата на Общината. Всички потребители на социални услуги, които се включват в инициативата, подкрепена от местната администрация, бяха посрещани от зам.-кмета на Община Велико Търново Снежана Данева-Иванова.

Поводът за инициативата е Международният ден на хората с увреждания, който се отбелязва ежегодно на 3 декември. „Искам да използвам днешният повод да ви поздравя с утрешния празник в аванс. Пожелавам ви да сте здрави, да посрещнете най-светлите християнски празници с добро настроение и да продължавате да правите със златните си ръце всички тези неща, с които радвате всички нас. Благодаря ви!“, приветства гостите Снежана Данева.

От своя страна Величка Накова, която е общински председател на организацията на Съюза на инвалидите – Велико Търново, също благодари на общината за подкрепата. „Знаете, че трети декември е обявен с постановление на Народната асамблея, за Ден на хората с увреждания. На повечето места хората използват датата, за да протестират срещу политиката на държавно и местно ниво. Ние решихме, понеже няма срещу какво толкова да протестираме, да покажем с това ателие, че ние хората с увреждания не трябва да бъде пренебрегвани“, каза още Величка Накова и припомни, че социалната политика на Европейския съюз е насочена към човека с личното му достойнство, а не към човека с увреждания. Тя призова хората, които работят в социалните институции да обръщат малко повече внимание на хората с увреждания.

Работно време
Понеделник:
08:30 – 17:30
Вторник:
08:30 – 17:30
Сряда:
08:30 – 17:30
Четвъртък:
08:30 – 17:30
Петък:
08:30 – 17:30