Начало Новини Кампанията “Научи ме да умея“ стартира във Велико Търново

Кампанията “Научи ме да умея“ стартира във Велико Търново

767

Първото от серията събития на националната кампанията на Сдружение “Образование България 2030“ – “Научи ме да умея“ се проведе във Велико Търново по време на Европейската седмица на професионалните умения. Инициативата е на евродепутат Ева Паунова и цели да мотивира младите хора да развият своите умения за успешна професионална реализация чрез менторство от утвърдени предприемачи и провеждане на обучителни стажове в бизнес компании.

Домакин на събитието бе Областният информационен център – Велико Търново, където над 30 ученици от Професионалната гимназия по туризъм “Д-р Васил Берон“ участваха в интерактивна работилница, посветена на уменията на 21-ви век, модерирана от Златка Димитрова – национален координатор на “Образование България 2030“. В рамките на два часа, чрез интересни ролеви игри и симулации, младежите развиваха различните умения, които трябва да притежават, за да бъдат успешни в своята реализация.

В началото на 2017-та година великотърновска фирма ще отвори врати за  участниците в събитието, за да могат те лично да се запознаят с цялостния производствен и работен процес на една компания и очакванията, които бизнесът има от кадрите си.

В следващите месеци екипът на Ева Паунова от Европейския и информационен офис във Велико Търново и Сдружението “Образование България 2030“, планира да организира редица подобни събития на територията на областта, като всяко от тях ще събира ученици от различни гимназии с ресорния им бизнес сектор. “Надяваме се, че много други представители на бизнеса в региона, ще последват добрия пример на “Престиж 96“ и ще се включат в нашата кампания, за да можем да достигнем до повече млади хора и да им предоставим възможности да се развиват“, коментира Ирена Бойновска, националният координатор на евродепутат Ева Паунова.