Начало Новини Местни Монтират коледната елха пред сградата на Общината

Монтират коледната елха пред сградата на Общината

978

Монтират коледната елха пред сградата на Община Велико Търново. Работници сглобяват отделните елементи на изкуственото дърво.

Елхата ще грейне на 25 ноември. Тогава ще бъдат включени и всички 1,000 осветителните тела, монтирани в центъра на града и в кварталите. Светещите фигури по улиците са над 100. Програмата на 25 ноември ще започне от 17:00 часа. На откритата сцена пред сградата на Общината актьорите от Държавен куклен театър Габрово ще представят спектакъла “Откраднатите ботуши на Дядо Коледа”.

Кметът на Велико Търново Даниел Панов и екипът му в общинската администрация, заедно с децата, жителите и гостите на града ще включат коледните светлини. Предвидени са и атрактивни празнични фойерверки.

Продължава изграждането и на Коледния базар в парк “Марно поле”. Работници сглобяват дървените къщички, в които ще се продават разнообразни коледни подаръчни сувенири, греяно вино и занаятчийски произведения. Очаква се и тази година родни и чуждестранни производители да представят своето производство. Павилионите са 25. Коледният базар ще бъде отворен на 1 декември.