Начало Новини Инфраструктура Кметът на Общината инж. Даниел Панов участва в обсъждане за спирането на...

Кметът на Общината инж. Даниел Панов участва в обсъждане за спирането на Националната програма за саниране на жилищни в Регионалното министерство

798

Кметът на Община Велико Търново инж. Даниел Панов участва в обсъждане за спирането на Националната програма за саниране на жилищни сгради. Той е в Министерство на регионалното развитие и благоустройството в качеството си на председател на Националното сдружение на общините в Република България, стана ясно по време на редовната сесия на Великотърновски общински съвет.

На срещата в министерството се обсъжда това, че преди броени дни бе наложен “запор” на кандидатстването по програмата за безплатно саниране на жилищни сгради. Причината е, че е достигнат лимитът на финансирането от 1 млрд. лв.

Председателят на ОбС – Велико Търново Венцислав Спирдонов обясни, че в началото на седмицата в Общината е получено писмо с обяснение. Днес представители на всички общини у нас получават указания за по-нататъшни действия и търсят решение на проблема. Очаква се резултатите да са ясни до края на работния ден. Заседанието на местните парламентаристи продължи с отмяна на въпросите към Даниел Панов и гласуване на касовото изпълнение на бюджета на Общината към 30 септември 2016 година, който групата на БСП отказа да подкрепи.