Начало Новини Инфраструктура На свое заседание назначената със заповед на Кмета на Община Велико Търново...

На свое заседание назначената със заповед на Кмета на Община Велико Търново Даниел Панов постоянна Комисия по организация и безопасност на движението набеляза мерки за решаване на поставени проблеми. Това съобщиха от пресцентъра на Община Велико Търново. Ръководената от заместник кмета Георги Камарашев комисия за да се улесни движението взе решение за южната страна на ул. „Панайот Ангелов“ да се въведе забрана за паркиране, ще бъде поставена съответната вертикална и хоризонтална пътна маркировка и сигнализация. По искане на живущите на 3улиците „Славянска“, „Филип Тотю“, „Вела Благоева“ и „Захари Стоянов“ относно изграждане на изкуствени неравности на улица „Славянска“ в участъка от „Никола Габровски“ до „Захари Стоянов“ – общинската комисия реши да се изгради изкуствена неравност на ул. „Славянска“ над кръстовището с улица „Филип Тотю“, като при финансова възможност в последствие ще бъде обсъдена възможността за максимум още една изкуствена неравност. Обсъдени бяха и зачестилите оплаквания, свързани с опасности, създавани от движението на МПС по ул „Г. С. Раковски“. Експертите на комисията припомниха, че е изградена необходимата сигнализация, регламентираща движението, но тя системно не се спазва. След съгласуване с ОД на МВР ще бъдат предприети мерки за засилване на полицейският контрол в посоченият участък. По предложение на кмета на село Ледени, относно необходимост от мерки за регулиране на увеличеният трафик, след затваряне на общински път „Велико Търново – Шемшево бе взето решение – от центъра на селото до моста над река Янтра в посока – село Шемшево ще бъде ограничена скоростта, както и максималната маса на тежкотоварните автомобили – до 12 т. Допълнително ще бъде поставен пътен знак, сигнализиращ стръмни наклони при изкачване и спускане. На изхода на село Леденик в посока Велико Търново ще бъде поставена пътна сигнализация, регламентираща стесняване на пътният участък и въвеждане на еднопосочно движение с изчакване върху пътен водосток, като същевременно и в този участък ще бъдат поставени знаци, указващи ограничение на товарните автомобили до 12 тона.

948

На свое заседание назначената със заповед на Кмета на Община Велико Търново Даниел Панов постоянна Комисия по организация и безопасност на движението набеляза мерки за решаване на поставени проблеми.

Това съобщиха от пресцентъра на Община Велико Търново. Ръководената от заместник кмета Георги Камарашев комисия за да се улесни движението взе решение за южната страна на ул. „Панайот Ангелов“ да се въведе забрана за паркиране, ще бъде поставена съответната вертикална и хоризонтална пътна маркировка и сигнализация.

По искане на живущите на 3улиците „Славянска“, „Филип Тотю“, „Вела Благоева“ и „Захари Стоянов“ относно изграждане на изкуствени неравности на улица „Славянска“ в участъка от „Никола Габровски“ до „Захари Стоянов“ – общинската комисия реши да се изгради изкуствена неравност на ул. „Славянска“ над кръстовището с улица „Филип Тотю“, като при финансова възможност в последствие ще бъде обсъдена възможността за максимум още една изкуствена неравност.

Обсъдени бяха и зачестилите оплаквания, свързани с опасности, създавани от движението на МПС по ул „Г. С. Раковски“. Експертите на комисията припомниха, че е изградена необходимата сигнализация, регламентираща движението, но тя системно не се спазва. След съгласуване с ОД на МВР ще бъдат предприети мерки за засилване на полицейският контрол в посоченият участък.

По предложение на кмета на село Ледени, относно необходимост от мерки за регулиране на увеличеният трафик, след затваряне на общински път „Велико Търново – Шемшево бе взето решение – от центъра на селото до моста над река Янтра в посока – село Шемшево ще бъде ограничена скоростта, както и максималната маса на тежкотоварните автомобили – до 12 т. Допълнително ще бъде поставен пътен знак, сигнализиращ стръмни наклони при изкачване и спускане.

На изхода на село Леденик в посока Велико Търново ще бъде поставена пътна сигнализация, регламентираща стесняване на пътният участък и въвеждане на еднопосочно движение с изчакване върху пътен водосток, като същевременно и в този участък ще бъдат поставени знаци, указващи ограничение на товарните автомобили до 12 тона.