Начало За Забава Събития На 3 и 4 декември ДКС „Васил Левски“ ще посрещне зимното издание...

На 3 и 4 декември ДКС „Васил Левски“ ще посрещне зимното издание на най-престижното гейминг събитие – Let’s Play, с подкрепата на Общината

969

На 3 и 4 декември ДКС „Васил Левски“ ще посрещне зимното издание на най-престижното гейминг събитие – Let’s Play, с подкрепата на Община Велико Търново. За първи път емблематичната серия от турнири Let’s Play излиза извън София и Велико Търново за домакин на зимното издание на виртуалните надпревари. Това съобщиха от Община Велико Търново.

Най-добрите геймъри от цяла България ще се състезават в турнири по най-популярните видео игри – League of Legends, Counter Strike: Global Offensive, Hearthstone и още много други с награден фонд от 7,000 лв.

Посетителите ще могат да се състезават, да наблюдават всеки един от турнирите, както и да изпробват най-новите технологии и игри. Освен това, организаторите са подготвили специална изненада за всеки гост в ДКС „Васил Левски“, а именно – изкачване на Еверест чрез магията на виртуалната реалност.

Събитието ще бъде излъчвано в интернет в реално време за тези, които няма да имат възможност да го посетят на живо.

Есенното издание на събитието събра над 8,000 посетители и над 1,000 участници в различните гейминг състезания. Оттогава досега организаторите от Gplay TV имат 8 гейм-турнира зад гърба си, 5 от които под името Let’s Play.

Над 3,000 участници се включиха в организираните гейм-прояви на GPlay TV за последната година с раздаден награден фонд от над 50,000лв.

“Нашата цел е да събираме младите хора на едно по-добро място, където общите интереси, знанието и новите технологии намират пресечна точка. Емоцията, дисциплината и състезателния дух са само част от елементите, които характеризират гейминг турнирите ни“ – споделят органзаторите от GplayTV.

Повече информация за събитието можете да откриете тук. Билети могат да бъдат закупени предварително в мрежата на Eventim, както и на място в деня на събитието.